main logo
280

Majorarea contingentelor tarifare la export pe piața UE, reiterată

Reprezentanții UE au examinat solicitarea Republicii Moldova de majorare a contingentelor tarifare la export, iar negocierile pe marginea acestui subiect vor continua.

Majorarea contingentelor tarifare la export pe piața UE, reiteratăMajorarea contingentelor tarifare la export pe piața UE, reiterată

Anunțul a fost făcut  de Iuliana Drăgălin, secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii,  care a participat săptămâna trecută, la Bruxelles, la cea de-a V-a reuniune a Comitetului de Asociere, în configurația Comerț, R. Moldova – Uniunea Europeană, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Potrivit ministerului nominalizat, reprezentanții Republicii Moldova au reiterat solicitarea de a examina posibilitatea măririi contigentelor tarifare, precum și operarea modificărilor în lista produselor care fac obiectul unui mecanism împotriva eludării prin mărirea cotelor pentru produsele cu o capacitate înaltă de producere și export.

La eveniment, delegația țării noastre a prezentat principalele realizări în implementarea angajamentelor ce derivă din Acordul de Asociere pe dimensiunea comerțului exterior, achizițiilor publice, infrastructurii calității și supravegherii pieței, proprietății intelectuale, energetică și domeniul serviciilor. Cu referire la comerțul exterior, delegația de la Chișinău a menționat că în anul 2017, exporturile produselor moldovenești pe piața Uniunii Europene au atins o valoare de 1,59  miliarde dolari SUA, reprezentând 65,85% din totalul exporturilor Republicii Moldova. Uniunea Europeană este principalul partener comercial al țării.

În final, părțile au reiterat necesitatea menținerii unei bune funcționări a DCFTA prin impulsionarea relațiilor comerciale, depășirea provocărilor în procesul de funcționare a businessului și utilizarea celor mai bune practici de dezvoltare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării