main logo
759

Maia Sandu: Sarcina principală e restabilirea finanțării externe

Sarcina principală a Ministerului Finanțelor este să restabilească finanțarea externă, a declarat premierul Maia Sandu la prezentarea noului ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița, angajaților ministerului.

Maia Sandu: Sarcina principală e restabilirea finanțării externeFoto: captură video

„Suntem o țară mică și cred că putem face multe dacă suntem lăsați să lucrăm liber. Putem face foarte multe într-o perioadă destul de scurtă”, a mai spus noul ministru, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Sarcina principală e să restabilim finanțarea externă”, a declarat premierul Maia Sandu, adăugând că în următoarele zile vor fi „discuții foarte serioase” cu partenerii de dezvoltare în acest sens.

„În ultimii trei ani am fost la Londra și mă uitam cu durere la ce se întâmplă în Republica Moldova. M-a durut faptul că au fost create instituții paralele și a fost subminată puterea și continuitatea în stat. 

Primul obiectiv e să aducem toate instituțiile statului în albia normalității, altfel ca instituțiile publice să lucreze în beneficiul sănătății”, a declarat Natalia Gavrilița.

„Sarcina nr. 1 este să ne putem permite un deficit bugetar care ne permite să menținem cheltuielile publice, să putem investi, și după aceasta să ne putem orienta spre creșterea capacității de absorbție a țării”, a spus ministrul Finanțelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării