main logo
1304

Maia Sandu: Procesul de impozitare va fi revizuit la modul serios

Prim-ministrul Maia Sandu a declarat că Guvernul intenţionează că revizuiască procesul de impozitare în Moldova.

Maia Sandu: Procesul de impozitare va fi revizuit la modul serios

Potrivit agenţiei Infotag, miercuri, la o conferinţă de presă comună cu şeful Misiunii FMI, Ruben Atoyan, ea a menţionat că "modificările în legislaţia fiscală, realizate de guvernarea precedentă (impozitul unic, amnistia fiscală) au condus la scăderea impozitării persoanelor cu venituri mari şi au sporit povara pentru cetăţenii cu venituri mici", transmite Știri.md.

"Noi vom proceda invers. Guvernul va insista ca toţi cetăţenii cu venituri mari să plătească regulat impozitele şi ne vom strădui să reducem povara fiscală pentru persoanele vulnerabile", a spus Sandu.

La rândul său, Atoyan a menţionat că "principala problemă pentru politica fiscală a Republicii Moldova este numărul mare de posibilităţi de evaziune fiscală".

"Prin urmare, Guvernul trebuie să se concentreze în primul rând nu pe creşterea cuantumului, ci pe faptul ca toate categoriile de cetăţeni să plătească taxele în mod stabil", a spus el.

Referindu-se la problema majorării tarifelor de către ANRE, Atoyan a menţionat că "Moldova trebuie să urmeze metodologia de profil conform programului FMI, care se bazează pe cele mai bune practici şi pe paşi consecvenţi. 

"Acest sistem trebuia introdus la începutul anului, astfel că majorarea tarifului nu ar fi fost un pas atât de dramatic", a spus el.

Maia Sandu a menţionat că "Guvernul va face tot posibilul pentru ca autorităţile naţionale de reglementare să urmeze legea şi această metodologie", spunând că "bătaia de joc asupra consumatorilor neapărat se va opri" şi nu vor mai exista favoruri pentru anumiţi actorii de pe piaţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării