15537
9
Maia Sandu: Fără benzinării și magazine duty free la intrarea în Moldova
15537
9

Benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova și în regiunea transnistreană vor fi interzise.

Un anunț în acest sens a foat făcut de prim-ministrul Maia Sandu, pe pagina Guvernului:

"Am rugat colegii mei din Parlament să elaboreze și să înregistreze în regim de urgență un proiect de lege prin care se anulează benzinăriile ”duty free”, precum și posibilitatea existenței magazinelor, barurilor și restaurantelor cu regim ”duty free” la intrarea în Republica Moldova și la intrarea în regiunea transnistreană. 

Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menționate nu există în nicio țară din lume, bugetul public național suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului.

Actualul Guvern nu doar că nu va admite astfel de inițiative pe viitor, dar și le va anula pe toate cele adoptate de către regimul oligarhic care a condus Republica Moldova până la 8 iunie curent", se arată în mesajul oficial.

Știri.md amintește că după alegerile din 24 februarie, afaceristul Ilan Şor, lider al partidului ce îi poarte numele şi familia sa au vândut afacerea duty free din Moldova.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter