main logo
1009

Maia Sandu cere Guvernului opțiuni de reorganizare a sectorului energetic

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, solicită Guvernului să prezinte în timp util opțiuni de reorganizare a sectorului energetic.

Sandu cere Guvernului opțiuni de reorganizare a sectorului energeticColaj: Știri.md

Șefa statului consideră necesar acest lucru, pentru ca fiecare cetățean să fie informat despre deciziile luate de autorități în vederea asigurării cu energie electrică și gaze naturale, transmite Știri.md.

„Securitatea energetică este un element foarte important al securității țării și fiecare cetățean trebuie să fie informat despre deciziile luate în acest domeniu. Guvernul este dator să explice clar și fără întârziere toate acțiunile întreprinse pentru asigurarea cu energie electrică și gaze naturale pentru luna decembrie și perioada următoare, astfel ca societatea să înțeleagă care au fost circumstanțele și condițiile ce au determinat deciziile adoptate.

Situația tot mai complicată din domeniul energetic și nevoia de a urgenta elaborarea soluțiilor pe termen mediu și lung reconfirmă necesitatea reorganizării activității Guvernului în acest domeniu, așa cum a fost menționat și la ședința Consiliului Suprem de Securitate din 24 noiembrie 2022. Solicit Guvernului să prezinte în timp util opțiunile de reorganizare a sectorului. Guvernul trebuie să acorde atenție sporită domeniului energetic”, scrie Maia Sandu pe Facebook.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării