main logo
5710

Maia Sandu anunță lansarea programului național Satul European Expres

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat finalizarea primelor 100 de proiecte din cadrul programului național „Satul European” și inițierea unui nou program - „Satul European Expres”.

Maia Sandu anunță lansarea programului național Satul European Expres

„Primele 100 de proiecte au fost finalizate deja. Aproape 100.000 de oameni se bucură zi de zi de efectele programului. Peste 20.000 de oameni au obținut acces la apă potabilă, iar în jur de 34.000 se bucură de iluminat public. Fiecare proiect înseamnă schimbări concrete care fac viața mai bună, oferă oportunități economice”, a spus președintele în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md.

Totodată, șefa statului a anunțat că a solicitat Guvernului să lanseze apelul pentru un nou concurs de proiecte, în cadrul programului „Satul European Expres”, care să îndeplinească următoarele condiții: să permită localităților să implementeze proiecte rapide cu termen de finalizare de șase luni, să rezolve necesitățile urgente ale localităților și să fie simplificată procedura de înscriere a proiectelor în concurs.

„Cele 100 de proiecte finalizare în doar un an demonstrează angajamentul nostru de a îmbunătăți condițiile de trai ale moldovenilor de la un capăt în altul al țării. Sat cu sat, Europa va ajunge în casele noastre”, a conchis Maia Sandu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării