main logo
1291

Maia Sandu a promulgat politica bugetar-fiscală pentru 2022

Politica bugetar-fiscală pentru 2022, care conţine un amendament cu privire la majorarea salariilor angajaţilor şi judecătorilor Curţii Constituţionale şi care a stârnit discuţii aprinse în spaţiul public, a fost promulgată de Maia Sandu.

Maia Sandu a promulgat politica bugetar-fiscală pentru 2022Foto: trm.md

A confirmat-o şefa statului, menţionând că nu e cazul ca dintr-un document complex precum e politica bugetar-fiscală să „scoatem un subiect îngust", transmite Știri.md cu referire la trm.md.

„Eu cred ca angajaţii Curţii Constituţionale şi judecătorii trebuie să aibă un salariu suficient de bun aşa încât deciziile pe care le pregătesc şi le adoptă să fie decizii de calitate pentru că aceste decizii influenţează toţi cetăţenii sau calitatea vieţii, calitatea democraţiei în Republica Moldova”, a menţionat Maia Sandu.

Totodată, preşedinta susţine că va contesta decizia aprobată de Judecătoria Chişinău, sediul Râșcani, prin care magistratul Vladislav Clima a fost lăsat în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău.

„Contestăm această decizie în instanţa superioară. Chiar astăzi sau mâine o să depunem contestaţii”, a spus şefa statului.

Potrivit Maiei Sandu, în acest an vor fi începute mai multe proiecte de anvergură. Printre ele se numără reforma justiţiei şi combaterea corupţiei, dar şi implementarea mai multor proiecte pentru stimularea creşterii economice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării