main logo
3651

Maia Sandu a cerut repartizarea echitabilă a motorinei donate de România

Președintele țării, Maia Sandu i-a cerut ministrului Agriculturii să elaboreze, în consultare cu reprezentanții fermierilor, criteriile și mecanismul de repartizare a ajutorului sub formă de motorină, anunțat de România săptămâna trecută.

Maia Sandu a cerut repartizarea echitabilă a motorinei donate de RomâniaFoto: facebook.com/MaiaSandu

Solicitare vine după ce șeful statului a avut ieri seara, 12 februarie, o întâlnire cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi și cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, unde au discutat situația din agricultură, transmite Știri.md

"Am insistat asupra faptului că ajutoarele trebuie să ajungă la cât mai mulți fermieri și, mai ales, că acestea trebuie să meargă către cei care au cea mai mare nevoie de ele, ajutându-i să-și salveze afacerile în aceste vremuri grele", a spus Sandu. 

La fel, oficialii au discutat despre activitatea Fondului Ecologic Național și a Fondului Național de Dezvoltare Regională, iar Sandu a cerut realizarea unor evaluări externe cu privire la modul în care au fost alocate resursele în ultimii ani.

"I-am mai solicitat ministrului Ion Perju să găsească soluții pentru reanimarea serviciilor de consultanță în agricultură din teritoriu, pentru ca micii fermieri să poată obține sfatul specialiștilor, și să urgenteze lansarea mecanismului de subvenționare în sectorul zootehnic, care se află în situație critică", a conchis Maia Sandu.

Știri.md amintește că la începutul acestei săptămâni, Maia Sandu a anunțat că agricultorii din R. Moldova vor primi recompensă 6.000 de tone de motorină din partea României.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării