main logo
587

MAI a semnat un contract de extindere a sistemului de comunicații cu compania Motorola

Astăzi, 6 decembrie 2017 a avut loc o întrevedere a ministrului de Interne, Alexandru Jizdan împreună cu conducerea Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI, cu vicepreședintele companiei Motorola, Michael Kaae, Ambasadorul SUA, James Pettit, reprezentanții Motorola responsabili de zona Europei și cei din România.

MAI a semnat un contract cu compania MotorolaMinisterul Afacerilor Interne a semnat un contract cu compania Motorola.

În cadrul dialogului a fost semnat contractul de implementare a Proiectului „Crearea unui sistem de comunicații fiabil și eficient pentru scopuri operaționale în cadrul Poliției” care este un obiectiv important, stabilit în matricea de politici a Suportului bugetar 2 pentru Reforma Poliției.

În cadrul dialogului, ministrul Afacerilor Interne, a mulțumit Ambasadorului Statelor Unite pentru suportul oferit Ministerului de Interne și în special Poliției Naționale, menționând despre faptul că semnarea acestui contract cu compania americană,  Motorola va aduce un mare beneficiu sistemului, dar mai ales oamenilor care beneficiază de serviciile poliției.

Atât E.S Ambasadorul SUA, cât și vicepreședintele  Motorola au reiterat deschiderea pentru colaborare și implicare în proiectele importante ale MAI, care vor dezvolta serviciile la nivel internațional.

Acest contract presupune implementarea proiectului sus menționat și extinderea rețelei Tetra existente la nivel național, dar și dotarea cu echipamente corespunzătoare, care vor dezvolta serviciul de comunicații pentru poliție, dar și pentru alte mai servicii , care vor putea beneficia ulterior de acoperirea acestui sistem, în situații de criză.

În contextul atingerii acestui obiectiv, până la semnarea acestui contract, MAI a efectuat un Studiu de fezabilitate pentru identificarea necesarului de infrastructură de comunicații, precum și a celor mai bune locații pentru amplasarea echipamentelor în standard TETRA, care vor fi oferite de Motorola în cadrul proiectului.

Proiectul va fi implementat până în anul 2020 și va costa circa 6,9 ml euro, cheltuieli acoperite de Suportul bugetar 2 pentru Reforma Poliției, oferit de Uniunea Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării