main logo
487

MADRM va intensifica colaborarea cu direcţiile agricole din ţară

Susţinerea necesară pentru consolidarea capacităților sectorului agroindustrial, intensificarea cooperării autorităţilor centrale cu producătorii agricoli - au fost doar câteva din subiectele abordate joi, 11 iulie, în cadrul întrunirii comune a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, cu șefii direcțiilor pentru agricultură din toate raionale țării.

MADRM va intensifica colaborarea cu direcţiile agricole din ţară

”Am hotărât să ne convocăm într-o ședință de lucru, pe care o văd foarte importantă, dat fiind faptul că sunteți veriga principală de comunicare cu producătorii agricoli din regiuni. Sunteți miniştrii noștri în teritoriu. Vreau să discutăm despre suprafețele agricole afectate și situația în localități în urma calamităților naturale, despre soluții și strategii durabile în prevenirea și atenuarea riscurilor. De asemenea, vreau să ne facem planuri comune pentru următorul an de guvernare, împreună să acordăm sprijin agricultorilor în participarea la proiectele naționale și celor cu finanțare de la UE, accesarea fondurilor de subvenționare, inclusiv promovarea istoriilor de succes”, a relevat Georgeta Mincu, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

La rândul lor, specialiștii direcțiilor agricole din ţară au reiterat problemele și îngrijorările legate de eficiența sistemelor antigrindină, procesul de asigurare, depozitarea cerealelor și formarea prețurilor, inclusiv reglementarea acestora. 

“Nu este un secret că în domeniu are loc fenomenul economiei tenebre, contabilităţii duble și triple ale operatorilor economici. În acelaşi timp, trebuie revăzute serviciile de extensiune rurală și modalitățile de prestare a acestora, agricultorii trebuie în mod sistematic consiliaţi de către specialişti, iar numărul piețelor agricole angro trebuie să crească”, au punctat mai mulţi responsabili din raioane.

De asemenea, funcţionarii din teritoriu au specificat că trebuie îmbunătățită colaborarea cu mai multe agenţii naţionale, fiind actualizat numărul necesar de laboratoare şi abatoare.

În acest context, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului s-a arătat deschisă pentru cooperare intensă cu șefii direcțiilor raionale pentru agricultură, asupra fiecărui subiect în parte. 

”Misiunea noastră este să facilităm crearea prețurilor competitive pentru produsele autohtone pe piața internă, precum și să oferim oportunități pentru accesarea piețelor noi. Astfel, trebuie să identificăm modalitățile de colaborare la nivel raional, regional pentru a susține producătorii agricoli să-și vândă producția, iar fiecare specialist în agricultură din direcțiile raionale este de o mare valoare. Vom pleda pentru păstrarea acestora, consolidarea direcțiilor și perfecționarea cunoștințelor specialiştilor locali pentru a face față provocărilor actuale”, a concluzionat Georgeta Mincu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării