main logo
6631

Lux la Parlament: Ce mașini și bunuri valoroase dețin deputații

Cine dintre deputații din Republica Moldova dețin cele mai noi modele de automobile și cine dintre ei poartă ceasuri Rolex? Dar cine deține alte articole de lux în colecție? Asociația Promo-LEX a povestit despre situația financiară a deputaților din Parlamentul R. Moldova.

Lux la Parlament: Ce mașini și bunuri valoroase dețin deputațiiColaj: Știri.md

Dacă socialistul Adrian Albu este în topul deputaților cu cele mai mari datorii, acesta s-a menținut pe poziție și în lista celor care și-au achiziționat un automobil în anul de producere a acestuia. Astfel, Adrian Albu conduce un Volvo, fabricat în 2023. Intenționat sau nu, modelul automobilului încă nu este făcut public, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

Și colegul său de partid, Vladimir Odnostalco, se regăsește în listă. Doar că acesta conduce o mașină de model Dacia Duster. 

În 2022 a procurat un automobil din același an de producție și deputata PAS Ana Oglinda. Aceasta are în proprietate un Hyundai Tucson. Și parlamentara Alina Dandara, tot din Partidul PAS, apare în listă cu o Skoda. 

Cu datorii de peste opt milioane de lei, se regăsește în clasament și Ion Șpac din același partid, care s-a ales cu un vehicul în 2022. Doar că nu este vorba despre un automobil, ci de o motocicletă.

Cu trei ani în urmă, deputatul PAS Adrian Belîi și-a procurat un bolid de model Toyota RAV4, din același an de producție - 2021. 

Asociația „Promo-LEX” a prezentat și lista aleșilor poporului care au în posesie bunuri valoarea cărora depășește suma de 10 salarii medii pe economie. În acest clasament sunt deputata Marina Tauber și Vladimir Voronin. 

În 2023, Tauber s-a răsfățat cu un ceas Rolex. De asemenea, aceasta are bijuterii scumpe. Și Vladimir Voronin a recunoscut că deține un ceas scump.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării