main logo
493

Luna trecută, băncile din Moldova au acordat circa 19 mii de credite

În luna februarie a acestui an, băncile din Republica Moldova au acordat credite în sumă de peste 35 de miliarde de lei.

Luna trecută, băncile din Moldova au acordat circa 19 mii de credite

În total, timp de o lună au fost acordate circa 19 mii de credite, iar aproximativ 26% dintre acestea sunt credite de consum, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM), în luna februarie a acestui an circa 5.800 de persoane au luat din bănci credite pentru consum, suma totală a acestora fiind de circa 5,2 miliarde de lei.

Aproape, cinci sute de credite au fost acordate persoanelor care vor să-și cumpere sau să-și construiască o locuință; aceștia s-au împrumutat de la bănci cu 4,2 miliarde de lei.

De asemenea, băncile au dat peste două sute de credite, în sumă de circa 7,5 milioane de lei, peroanelor fizice care au diverse activități de antreprenoriat. 

S-au adresat la bănci pentru a lua un credit și mai mulți agricultori, luna trecută, la aproape 140 dintre ei li s-a acceptat solicitarea și aceștia s-au împrumutat cu circa două miliarde de lei.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării