main logo
1412

Lucrători medicali infectați, fără indemnizația de 16.000 de lei

Sute de cadre medicale, care s-au infectat de COVID-19 la locul de muncă în 2020, dar și în acest an, nu și-au primit încă indemnizația unică de 16.000 de lei, acordată de stat. Unii își așteaptă banii încă din luna februarie.

Lucrători medicali infectați, fără indemnizația de 16.000 de leiFoto: știri.md

Directorii de spitale cu care am vorbit au informații trunchiate sau deloc despre problemă. Unii spun că Ministerul Finanțelor nu ar avea bani să plătească indemnizațiile, transmite Știri.md cu referire la Sănătateinfo.md.

La rândul său, Ministerul Finanțelor afirmă că a făcut plăți către autoritățile de profil – ministere și autorități publice locale în fiecare lună, începând din aprilie și până în august, „în baza documentelor necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective”.

Banii pentru plata indemnizației unice sunt alocați din Fondul de Intervenție al Guvernului. Rapoartele Trezoreriei arată că într-adevăr instituția și-a onorat angajamentele, prin urmare nu e clar de ce nu au ajuns pe conturile lucrătorilor medicali.

Directorii de spitale cu care am discutat spun că angajații sunt supărați și așteaptă banii promiși de autorități. În provincie circulă informații diferite. 

Unii manageri nu știu de ce e atât de lungă așteptarea, alții nu știu cine dintre angajați nu și-a primit banii, iar ultimii afirmă că de liste și plata indemnizațiilor e responsabil Consiliul Raional, care la rândul său le-ar direcționa către Ministerul Sănătății.

Respectiv, acolo ar trebui să adresăm toate întrebările. Alți manageri, dimpotrivă, s-au arătat interesați când colegii lor își vor primi indemnizațiile, afirmând că aceștia sunt supărați pe autorități că tergiversează procesul, iar ei au riscat cu propria viață salvând pacienți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării