main logo
1178

Leul moldovenesc s-a depreciat cu 0,8% în raport cu dolarul SUA

În decembrie, leul moldovenesc s-a depreciat, în valori medii, cu 0,8% în raport cu dolarul SUA, până la 17,7378 USD/MDL, comparativ cu 17,6036 USD/MDL în noiembrie.

Leul moldovenesc s-a depreciat cu 0,8% în raport cu dolarul SUAFoto: IPN

Potrivit valorilor de la finele lunii, leul s-a depreciat cu 0,1% în raport cu dolarul SUA, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 78,5%, comparativ cu 23,7% în luna noiembrie.

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice s-a majorat cu 111,3 milioane de dolari (de 2,3 ori), iar cererea netă de valută din partea agenților economici s-a micșorat cu 108,4 milioane de dolari (-30,3%).

BNM a intervenit pe piața interbancară locală prin vânzare de valută în volum de 35,8 milioane de dolari.

Luând în considerare anticipările inflaționiste și evoluția pieței ca urmare a majorării  tarifelor la resursele energetice, care se manifestă la nivel internațional și, respectiv, în Republica Moldova, BNM cu atenție situația și va interveni prin politica sa monetară pentru a crea condiții adecvate pe piața monetară, de credit și valutară, se arată într-un comunicat de presă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării