main logo
485

Legumele proaspete s-au scumpit, ouăle și carnea s-au ieftinit. Cum au evoluat prețurile în luna martie

În luna martie, prețurile la cartofi, ceapă, varză și struguri s-au majorat, în timp ce ouăle, carnea și lactatele s-au ieftinit. Potrivit Biroului Național de Statistică, indicele preţurilor de consum (IPC) în martie 2018 faţă de februarie 2018 a constituit 100,1%.

Legumele proaspete s-au scumpit, ouăle și carnea s-au ieftinitLegumele proaspete s-au scumpit, ouăle și carnea s-au ieftinit

Creşterea preţurilor medii de consum cu 0,1 la sută a fost determinată de majorarea preţurilor la produsele alimentare cu 0,6 la sută, relatează bani.md

În luna martie 2018 faţă de februarie 2018 o creştere mai semnificativă a preţurilor s-a înregistrat la următoarele produse alimentare: cartofi – cu 7,5%, legume proaspete – cu 5,9% (în special: varză – cu 18,1%, sfeclă roşie – cu 17,6%, morcovi – cu 14,8%, ceapă uscată – cu 10,2%, ardei dulci – cu 2,7%, ciuperci proaspete – cu 2,0%), fructe proaspete – cu 3,6% (în special: struguri proaspeţi – cu 15,9%, fructe de livadă sămânţoase – cu 4,8%, fructe exotice – cu 2,0%, citrice – cu 1,8%), peşte proaspăt şi congelat – cu 1,0%, miez de nucă – cu 0,8%, unt ţărănesc – cu 0,6%, caşcaval şi miere de albine – cu câte 0,4%.

Totodată, în perioada de raport au fost înregistrate unele scăderi ale preţurilor la ouă de găină – cu 3,6%, slănină neprelucrată – cu 1,8%, usturoi – cu 1,2%, carne, preparate şi conserve din carne – cu 0,8% (inclusiv: carne de porc – cu 1,6%, carne de pasăre – cu 1,0%, preparate din carne şi semifabricate – cu 0,9%, carne de vită şi subproduse – cu câte 0,5%), crupe – cu 0,7%, lapte şi produse lactate – cu 0,6% (în special: brânză din lapte de vacă – cu 1,4%, lapte integral – cu 0,9%, smântână – cu 0,5%), făină de porumb – cu 0,6%, zahăr tos şi ulei vegetal – cu câte 0,5%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării