131
0
Legislația în domeniul pieței de capital, armonizată cu cea europeană
131
0

Cadrul legislativ naţional în domeniul pieţei de capital va fi armonizat cu cel al dreptului comunitar european. Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a aprobat, miercuri, raportul la un proiect de lege elaborat de Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF).

Foto: moldova.org

Potrivit agenţiei Infotag, autorii proiectului propun completarea Legii privind CNPF cu prevederi referitoare la înregistrarea şi supravegherea agenţiilor de rating de credit, transmite Știri.md

Va fi completată şi Legea privind piaţa de capital cu o secţiune nouă care reglementează activitatea agenţiilor de rating de credit pe piaţa de capital.

Urmare a implementării proiectului, CNPF va elabora Regulamentul privind agenţiile de rating de credit, care va stabili condiţiile de acordare a ratingurilor de credit, precum şi regulile referitoare la organizarea şi modul în care acţionează agenţiile de rating de credit în vederea promovării acestora pe piaţa de capital şi consolidării protecţiei consumatorilor si investitorilor.

Proiectul de lege este elaborat în scopul executării prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter