main logo
1456

La Strășeni va fi construită o fabrică pentru producția de țesături

La Strășeni va fi construită o fabrică pentru producția de țesături și produse din fibră de sticlă.

La Strășeni va fi construită o fabrică pentru producția de țesăturiFoto: IPN

Pentru construcția și dotarea uzinei cu echipamente moderne, compania germană BauTex-Stoffe urmează să investească, în anul următor, aproximativ 18 milioane de dolari. Investitorul a semnat un acord cu Zona Economică Liberă Bălți, subzona Strășeni, devenind rezident al acesteia, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Se preconizează că în 2022 vor fi create 100 de locuri de muncă noi în cadrul întreprinderii, iar vânzările vor ajunge la aproape 10 milioane de dolari în primul an de activitate.

La fabrica din Strășeni, compania va produce țesătură de sticlă Ortex – un material de armare de calitate germană, utilizat în producția de produse din fibră de sticlă în diverse industrii: construcții navale, auto, aviație, construcții, sport. De asemenea, vor fi produse polifane – discuri abrazive pentru bolțari, aquapanel – plasă de sticlă de armare pentru producția de plăci de ciment, armătură compozită – tije nemetalice din fibră de sticlă.

Planul de afaceri prevede o creștere anuală a numărului de angajați și a volumelor de producție. Până în 2028, compania va avea peste 300 de angajați, iar volumul de producție va fi de aproximativ 80 de milioane de dolari.

Compania „BauTex Composites”, înființată în Moldova, va fi a treia companie a grupului din afara Germaniei, dar a doua în ceea ce privește mărimea, numărul de angajați și volumul de producție.

Bautex-stoffe este o marcă de textile contractuale din 1964. Cea mai mare întreprindere a grupului BauTex-Stoffe din afara Germaniei a fost înființată în Rusia în anul 2000. O altă companie BauTex Sp.z.o.o. a fost înființată în 2011, în Polonia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării