main logo
414

La Chișinău va fi organizat în premieră un forum investițional municipal

Evenimentul va avea loc în perioada 30-31 mai curent și va întruni circa 500 de participanți din mai multe țări, scopul acestuia fiind de a atrage noi investiții în municipiul Chișinău.

La Chișinău va fi organizat în premieră un forum investițional municipalLa Chișinău va fi organizat în premieră un forum investițional municipal

La forum sunt așteptați reprezentanți ai orașelor înfrățite cu Chișinăul, comunității de afaceri din țara noastră și din străinătate, misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova și ai sectorului asociativ, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Evenimentul este organizat în special pentru a facilita atragerea unor noi investiții și investitori în capitală. La acesta sunt așteptați participanți din țări precum SUA, România, Germania, Suedia, Armenia și Ucraina.

„Acesta este primul forum de așa gen organizat în Chișinău. Noi vedem după forum anumite schimbări în ceea ce privește volumul investițiilor, numărul agenților economici cu capital străin, creșterea exporturilor, dar și apariția unor parteneriate care vor facilita transferul de experiență, expertiză, tehnologii și inovații. Sesiunile plenare vor cuprinde probleme vitale, cum ar fi agricultura și urbanistica modernă, tehnologiile „smart city”, cooperarea între agenții economici, serviciile municipale, modernizarea infrastructurii și locul pe care trebuie să-l aibă tinerii în municipiul Chișinău”, a declarat astăzi consilierul municipal Viorel Chivriga după ședința săptămânală a serviciilor primăriei.

În cadrul evenimentului vor mai fi prezentate proiectele investiționale ale capitalei și vor fi efectuate vizite la întreprinderi municipale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării