main logo
5631

Krasnoselski: Moldova împiedică dezvoltarea economiei din Transnistria

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a reiterat că Moldova împiedică dezvoltarea economiei regiunii transnistrene.

Krasnoselski: Moldova împiedică dezvoltarea economiei din Transnistria

După cum relatează Infotag, într-un interviu acordat agenţiei ruse TASS, el a declarat că "politica de strangulare economică este specifică Moldovei, deoarece ea a recurs la astfel de practici timp de trei decenii de mai multe ori", transmite Știri.md.

"Incapabilă să facă faţă soluţionării unora dintre problemele sale exagerate cu ajutorul instrumentelor politice, conducerea Moldovei recurge la metoda dovedită istoric a presiunii economice. Pierderile financiare ale Transnistriei sunt substanţiale. Antreprenorii caută noi pieţe de desfacere, scheme logistice. Şi nu ne pierdem speranţa de a înţelege esenţa cerinţelor moldoveneşti. În acelaşi timp, permiteţi-mi să vă reamintesc că Moldova şi Transnistria au încheiat oficial aproximativ două sute de acorduri, majoritatea dintre care Moldova nu le îndeplineşte unilateral", s-a plâns Krasnoselski.

Liderul transnistrean a subliniat că respectă cu sinceritate "opţiunile altora, inclusiv integrarea în Uniunea Europeană".

"Cetăţenii Republicii Moldova o vor declara - cu voia lui Dumnezeu, să meargă totul şi să fie în beneficiul dumneavoastră şi al ţării dumneavoastră. Transnistria nu şi-a schimbat orientările, planurile sau valorile şi se mişcă în direcţia aleasă. Aceasta este democraţia. Aceeaşi democraţie pe care şi Europa o promovează. (,..). Este necesar să se ceară opinia poporului - din nou prin organizarea unui referendum. Iar autorităţile ar trebui să fie ghidate de rezultatele referendumului. Eu sunt gata pentru dialog şi cred că orice dialog este mai bun decât orice fel de tensiune", a declarat liderul de la Tiraspol.

După cum a relatat anterior Infotag, regiunea transnistreană beneficiază pe deplin de Acordul privind Zona de Comerţ Liber (DCFTA), semnat între Moldova şi Uniunea Europeană în 2014. În prezent, 80% din exporturile întreprinderilor transnistrene se îndreaptă spre piaţa UE. În acelaşi timp, agenţii economici din regiune sunt obligaţi să fie înregistraţi la Chişinău, dar nu plătesc impozite la bugetul Republicii Moldova.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării