main logo
2107

Japonia susține modernizarea instituțiilor de asistență medicală primară din R. Moldova

Astăzi, 23 august, ambasadorul Yamada Yoichiro împreună cu Directoarea Instituție Medico-Sanitară Publică Centru de Sănătate Hrușova din raionul Criuleni, Oxana Trocin, au semnat contractul de grant în valoare de 16.558 dolari, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”.

Japonia susține modernizarea instituțiilor de asistență medicală primarăFoto: Ambasada Japoniei în Moldova

Potrivit autorităților, asistența va fi utilizată pentru achiziționarea de echipamente medicale: microscoape, centrifuge, analizatoare de sânge, analizatoare biochimice, analizatoare de urină, transmite Știri.md.

Aceste dispozitive sunt necesare pentru a oferi servicii medicale mai sigure și mai rapide la IMSP Centru de Sănătate Hrușova. Fiind situat în raionul Criuleni, IMSP Centru de Sănătate Hrușova furnizează servicii medicale pentru trei sate din district. 

Datorită programului Kusanone, Guvernul Japoniei sprijină instituțiile publice locale prin acordarea de granturi de mică amploare.

Ambasadorul Yamada a salutat propunerea de proiect a IMSP Centru de Sănătate Hrușova și-a exprimat recunoștință față de profesioniștii din domeniul sănătății pentru eforturile lor neîncetate în beneficiul societății. 

De asemenea, Exelența Sa s-a referit la negocierile de aderare la Uniunea Europeană, declarând că: „Dorim să felicităm Moldova pentru că a început o mare călătorie spre un viitor luminos”. 

Totodată, oficialul a adăugat că condițiile pentru sănătatea oamenilor se vor îmbunătăți pe măsură ce Republica Moldova avansează către aderarea la Uniunea Europeană și a promis că guvernul japonez va continua coopererea cu Republica Moldova.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7.3 milioane de dolari pentru 89 de proiecte (exceptând proiectul nou) în domeniile sănătății, educației și utilităților publice. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării