main logo
1261

Japonia îi va ajuta pe agricultorii din R. Moldova cu fertilizanți

Fermierii moldoveni vor fi ajutați de Japonia. Un Acord de grant dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Japoniei privind realizarea proiectului „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți” a fost semnat astăzi, 6 decembrie, la Chișinău.

Japonia îi va ajuta pe agricultorii din R. Moldova cu fertilizanțiColaj: Știri.md

Documentul care prevede un suport nerambursabil sub formă de grant în valoare de 1,9 milioane de euro a fost semnat de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Yamada Yoichiro, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit partenerilor niponi pentru suportul acordat țării noastre.

„Acordul semnat astăzi demonstrează încă o dată sprijinul oferit de Japonia pentru dezvoltarea țării noastre pentru atenuarea impactului negativ provocat de situația din Ucraina și întărește capacitatea sectorului nostru agricol, al fermierilor noștri de a continua să se dezvolte, să se modernizeze”, a declarat Popescu.

Diplomatul nipon, Yamada Yoichiro, a reiterat suportul țării sale pentru R. Moldova. Proiectul „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți” va fi implementat de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării