main logo
442

Japonia ajută la modernizarea agriculturii în Republica Moldova

„Japonia este un partener de încredere al Moldovei, sprijinind sectorul agricol prin investiţii”, a declarat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Gerciu.

Japonia ajută la modernizarea agriculturii în Republica MoldovaFoto: ipn.md

Potrivit Infotag, el s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama, şi cu şeful Biroului Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională, Satoshi Sugimoto, aflat în vizită la Chişinău, transmite Știri.md.

Ministrul a remarcat cu recunoştinţă faptul că fermierii moldoveni beneficiază de avantaje în cadrul proiectului de modernizare a tehnicii şi maşinilor agricole.

Părţile au avut un schimb de opinii referitor la executarea proiectelor, au stabilit următoarele activităţi pentru valorificarea resurselor financiare din cadrul proiectelor şi au estimat necesarul de investiţii pentru finalizarea activităţilor.

Japonia este unul dintre marii investitori în industria auto din Moldova.

Cele două companii japoneze ale sale, Sumitomo şi Fujikura, au deschis fabrici în zonele economice libere ale Republicii Moldova.

Sumitomo a investit peste 30 de milioane de euro într-o unitate de producţie care a creat 2.500 de locuri de muncă, în timp ce Fujikura a investit 20 de milioane de euro şi a înfiinţat aproape 2.000 de locuri de muncă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării