main logo
715

Japonia a lansat un nou proiect pentru întreprinderi din Moldova

Un nou proiect de asistenţă tehnică destinat sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) a fost lansat în Moldova cu susţinerea Japoniei.

Japonia a lansat un nou proiect pentru întreprinderi din MoldovaFoto: infotag.md

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Organizaţiei pentru Dezvoltarea sectorului IMM (ODIMM), proiectul, prevăzut pentru anii 2019-2021, are drept scop extinderea de consultanţă specializată în afaceri la nivel naţional. 

Serviciile vor fi asigurate prin intermediul Centrului de Consultanţă şi Asistenţă în Afaceri, Reţelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova, gestionate de către ODIMM şi autorităţilor publice locale, transmite Știri.md

În cadrul şedinţei de lansare a proiectului, expertul Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională, Takashi Kimura, a reiterat suportul acordat de către Guvernul Japoniei în îmbunătăţirea mediului antreprenorial din Republica Moldova. Totodată, a fost prezentat scopul şi obiectivele propuse şi coordonate acţiunile, care urmează a fi realizate cu responsabilii din cadrul ODIMM.

Directorul interimar al ODIMM, Petru Gurgurov, a mulţumit părţii nipone pentru suportul oferit IMM-urilor din Republica Moldova, subliniind că, "odată cu crearea Centrul de Consultanţă şi Asistenţă în Afaceri, ODIMM a primit un instrument eficient de susţinere a potenţialilor antreprenori şi IMM-urilor, care sunt la etapa de extindere sau de accesare a pieţelor externe. 

"Extinderea acestor servicii la nivel regional va permite beneficiarilor să aibă acces la informare şi consultanţă în toate cele 11 incubatoare de afaceri", a spus el.

Părţile au apreciat pozitiv proiectele anterioare de dezvoltare a serviciilor de consultanţă, implementate de ODIMM, cu asistenţa tehnică din partea Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării