main logo
1230

Istoric: Nimeni nu are nevoie de fructele din R. Moldova în UE

Boris Șapovalov, istoric, politolog și sociolog, doctor în filosofie, director al Fundației Commonwealth, a comentat "succesele integrării europene" din Moldova.

Istoric: Nimeni nu are nevoie de fructele din R. Moldova în UE

„Succesele integrării europene a Moldovei începând din 2014 sunt foarte vizibile și înțelese astăzi. Este vorba despre un milion de cetățeni în vârstă care a rămas temporar (și 30-40% dintre ei au părăsit Moldova definitiv), pentru că miliardele de dolari din UE, FMI, BM și alte structuri neocolonizante și sfatul lor nu au prosperat Moldova. Astăzi, în 27 de ani de independență a Moldovei și consiliere „înțeleaptă" a experților occidentali reprezintă doar 70% din PIB la nivelul sovietic al Moldovei în 1990 ", a scris Boris Șapovalov pe Facebook, transmite Știri.md cu referire la front.info.

Șapovalov constată că, în 2018, jumătate din recolta de piersici, nectarine, prune, mere și alte fructe a rămas la rădăcină: nimeni nu are nevoie de ele în UE, iar în afară de Rusia și țările CSI nu există niciun loc pentru a le vinde.

„În plus, agricultorii au dezrădăcinat sute de hectare de livezi de piersici, mere, cireșe și podgorii - „aceasta este o tragedie pentru o țară în care 60% din populație locuiește în zonele rurale. Acordul de asociere cu UE s-a dovedit a fi cea mai mare fraudă ", spune politologul.

Potrivit lui Șapovalov, acesta este rezultatul domniei tuturor alianțelor pro-europene conduse de Partidul Democrat din Moldova. 

În concluzie, Șapovalov scrie: „Birocrații europeni ne-au certat în mod intenționat și în mod special cu Rusia, dar nu și-au permis să intre pe piață, inventând o grămadă de standarde și condiții tehnice impracticabile. Și cei care sunt la putere - PDM șo sateliții lor politici, care, din nou, fac parte din postura de opoziționiști înainte de alegeri, au contribuit în mod activ la acest lucru".

Politologu se arată convins că restabilirea relațiilor comerciale și economice depline cu Rusia și aderarea Moldovei la UE, pur și simplu nu va supraviețui. Și numai PSRM și Igor Dodon, înțeleg acest lucru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării