main logo
670

Irina Vlah și ambasadorul Chinei în Moldova au discutat despre cooperarea energiei alternative

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a discutat miercuri cu ambasadorul chinez în Moldova, Yan Wenbin, despre cooperarea în domeniul energiei alternative.

Vlah și Yan Wenbin, discuție despre cooperarea energiei alternative

Ei au examinat posibilitatea de a colabora în cadrul Iniţiativei de dezvoltare globală anunţată de guvernul chinez, care include şi proiecte pentru securitatea mediului, industrializare şi introducerea de soluţii digitale în economie, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Vlah a menţionat că numai în ultimul an tarifele la gaze naturale s-au majorat de patru ori, iar tarifele la energie electrică s-au dublat, afectând serios aproape fiecare familie din ţară. "Majoritatea locuitorilor aşteaptă cu îngrijorare începutul iernii şi primele facturi la încălzire. 

În acest context, observăm o creştere a interesului pentru sursele alternative de energie, în primul rând energia solară", a spus Vlah, apreciind înalt asistenţa Chinei în construirea celei mai mari centrale solare din Moldova, în raionul Criuleni. "Sperăm să găsim oportunităţi de a lansa proiecte de energie curată şi în sudul Moldovei. Acesta este viitorul Europei", a spus başcanul.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării