main logo
513

Investițiile directe din UE domină în economia Republicii Moldova

Investițiile directe din UE domină în economia Republicii Moldova, relatează Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Investițiile directe din UE domină în economia Republicii Moldova

Potrivit Delegației UE, în 2020 acestea au fost cele mai dinamice din ultimii ani, ajungând anul trecut la 71% din stocul de investiții sau circa trei miliarde de euro, transmite Știri.md.

UE este principalul partener comercial al Republicii Moldova. În anul 2020 ponderea exporturilor din Republica Moldova către țările UE a constituit 67% din totalul exporturilor, arată o analiză de la Expert-Grup.

Datele statistice arată că peste 80% dintre următoarele categorii de produse exportate de Republica Moldova au ca destinație piața Uniunii Europene: produsele de patiserie, grăsimi și uleiuri, preparate din legume și fructe.

Principalele sectoare ale economiei Republicii Moldova care au beneficiat de investiții directe din UE sunt: activități financiare, comerț, industria prelucratoare ș.a.

În acest infografic vă prezentăm principalii indicatori ai relațiilor comerciale dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și cum au evoluat aceștia în ultimii cinci ani:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării