main logo
459

Instruiri privind sistemul internațional de siguranță a alimentului

Circa 30 de procesatori de fructe și legume și exportatori de miere de albini din Republica Moldova participă în perioada 18-19 aprilie la o instruire privind implementarea sistemului de management al siguranței alimentului bazat pe principiile HACCP.

Instruiri privind sistemul internațional de siguranță a alimentuluiinstruiri privind sistemul internațional de siguranță a alimentului

Instruirea este organizată de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova cu scopul de a ajuta companiile de procesare și manipulare a produselor alimentare să implementeze standarde ce le vor permite să ofere consumatorilor produse de înaltă calitate și inofensive, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

HACCP este un acronim al sintagmei Hazard Analysis and Critical Control Point (analiza riscurilor și a punctelor critice de control), iar principiile HACCP se bazează pe identificarea riscurilor, controlul și monitorizarea punctelor critice ale proceselor unde ar putea fi compromisă calitatea produselor alimentare. În final, sistemul de management al siguranței alimentului bazat pe principiile HACCP garantează că produsele alimentare sunt sigure pentru consum și nu prezintă pericole pentru sănătatea oamenilor.

Implementarea sistemului de management al siguranței alimentului oferă companiilor mai multe avantaje cum ar fi furnizarea de produse finale inofensive pentru utilizare și garantarea calității igienice a produselor, prevenirea transmiterii unor posibile boli consumatorilor. În același timp, respectarea acestor cerințe sporește eficiența costurilor prin reducerea consumului de energie, a consumului de apă, reduce costul testării finale a produsului, reduce numărul de reclamații ale consumatorilor.

Companiile moldovenești de prelucrare și manipulare a produselor alimentare au fost obligate să implementeze cerințele sistemului HACCP până la 1 ianuarie 2007. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării