Comunicați țării o știre importantă!×
Hot news
Bărbat, ucis de tren la Strășeni. Cadavrul, găsit pe calea ferată
  • 2
  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
5
18 Iul. 18:12
·
811
Hot news
Năstase: Am cerut ridicarea imunității lui Plahotniuc și Șor
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
18 Iul. 17:47
·
620
Frauda bancară. Slusari: Puzzle-ul privind anul 2013 e complet
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
1
18 Iul. 17:36171
Frauda bancară. Slusari: Puzzle-ul privind anul 2013 e complet

După ce au fost audiați Viorel Bîrca, vicepreședinte al BEM, și Oleg Reidman, ex-deputatul care a prezidat Comisia de anchetă pentru examinarea modului de administrare a pachetului de acțiuni al statului deținut la BEM și situației din domeniul financiar-bancar, Alexandru Slusari, afirmă că „puzzle-ul privind anul 2013 este complet”.

  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
1
171
Clădirea unui liceu din Leova, eficientizată energetic cu susţinerea UE
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
18 Iul. 17:1548
Clădirea unui liceu din Leova, eficientizată energetic cu susţinerea UE

Clădirea Liceului Teoretic "Constantin Spătaru" din orașul Leova va fi eficientizată energetic în cadrul unui proiect investițional, în valoare de peste 2,6 milioane de euro, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu suportul Uniunii Europene.

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
48
Hot news
Igor Dodon: Există riscul ca tarifele la gaz să fie majorate
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
1
18 Iul. 16:28
·
255
1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
185

Instruiri privind sistemul internațional de siguranță a alimentului

Circa 30 de procesatori de fructe și legume și exportatori de miere de albini din Republica Moldova participă în perioada 18-19 aprilie la o instruire privind implementarea sistemului de management al siguranței alimentului bazat pe principiile HACCP.

instruiri privind sistemul internațional de siguranță a alimentului

Instruirea este organizată de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova cu scopul de a ajuta companiile de procesare și manipulare a produselor alimentare să implementeze standarde ce le vor permite să ofere consumatorilor produse de înaltă calitate și inofensive, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

HACCP este un acronim al sintagmei Hazard Analysis and Critical Control Point (analiza riscurilor și a punctelor critice de control), iar principiile HACCP se bazează pe identificarea riscurilor, controlul și monitorizarea punctelor critice ale proceselor unde ar putea fi compromisă calitatea produselor alimentare. În final, sistemul de management al siguranței alimentului bazat pe principiile HACCP garantează că produsele alimentare sunt sigure pentru consum și nu prezintă pericole pentru sănătatea oamenilor.

Implementarea sistemului de management al siguranței alimentului oferă companiilor mai multe avantaje cum ar fi furnizarea de produse finale inofensive pentru utilizare și garantarea calității igienice a produselor, prevenirea transmiterii unor posibile boli consumatorilor. În același timp, respectarea acestor cerințe sporește eficiența costurilor prin reducerea consumului de energie, a consumului de apă, reduce costul testării finale a produsului, reduce numărul de reclamații ale consumatorilor.

Companiile moldovenești de prelucrare și manipulare a produselor alimentare au fost obligate să implementeze cerințele sistemului HACCP până la 1 ianuarie 2007. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Ați găsit greșeală?
Vă rugăm să ne anunțați!×
Citește și
article image
Moldova preia experiența fermierilor americani de producere a cireșelor
1
368
article image
Suprafaţa livezilor de piersic din Moldova, în scădere
3
218