main logo
583

Instituțiile nebancare au acordat, în 2020, împrumuturi de peste 10 miliarde de lei

Împrumuturile acordate, anul trecut, de către sectorul de creditare nebancară s-au cifrat la 10,6 miliarde de lei. Cifra este în creștere cu peste 275 de milioane de lei comparativ cu anul 2019.

Instituțiile nebancare au acordat împrumuturi de peste 10 miliarde leiFoto: știri.md

Datele se conțin într-un raport prezentat de către Comisia Națională a Pieței Financiare, transmite Știri.md cu referire la IPN.

La sfârșitul anului trecut, în Registrul organizațiilor de creditare nebancară autorizate erau incluse 154 de OCN, care aveau dreptul să desfășoare activități de creditare nebancară. La aceeași dată, licențe pentru desfășurarea activității profesioniste dețineau 228 de asociații de economii și împrumut de categoria A și B și o Asociație Națională Centrală a asociațiilor de economii și împrumut.

Din totalul de împrumuturi în valoare de 10,6 miliarde de lei, cea mai mare parte – 9,6 miliarde de lei – a fost acordată de către sectorul organizațiilor de creditare nebancară, iar restul de către asociațiile de economii și împrumut.

Potrivit raportului, valoarea activelor totale deținute de întreg sectorul de creditare nebancară a înregistrat o scădere cu peste 90 de milioane de lei, constituind 11,7 miliarde de lei, la finele anului de gestiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării