162
0
Încasările comercianților de flori au crescut în perioada ultimului sunet
162
0

Comercianții de flori, monitorizați de posturi fiscale, au raportat încasări mai mari în perioada 30-31 mai 2019, atunci când în instituțiile de învățământ din țară au avut loc ceremonii dedicate ultimului sunet.

Foto: moldpres.md

Astfel, în zilele de 30 și 31 mai curent, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a monitorizat activitatea a 16 piețe autorizate de flori vii din țară, unde funcționează 67 de gherete, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Potrivit SFS, în perioada funcționării posturilor fiscale, volumul livrărilor înregistrate, conform datelor mașinilor de casă și control, a constituit circa 700 mii de lei (peste 35 mii de euro), sau cu 8,53 la sută mai mult decât în perioada similară a anului precedent, atunci când livrările au atins cifra de jumătate de milion de lei.

Totodată, în urma controalelor fiscale operative la comercianții de flori vii au fost aplicate amenzi fiscale de 59 mii de lei și amenzi contravenționale de peste 32 mii de lei. Inspectorii au depistat încălcări ce țin de neutilizarea echipamentelor de casă și control și desfășurarea ilicită a activității de întreprinzător.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter