main logo
2200

În 2022, micii producători de vinuri au exportat un milion de sticle

Micii producători de vinuri din R. Moldova se mândresc cu o cantitate totală anuală de circa un milion de sticle de vin cu marcă proprie, vin care este exportat în 25 de țări. De asemenea, adunați împreună aceștia gestionează în jur de 450 ha de viță de vie.

În 2022, micii producători de vinuri au exportat un milion de sticle

Acesta este bilanțul discutat în cadrul unei reuniuni a Asociației Micilor Producători de Vinuri. Membrii producători au prezentat și direcțiile strategice de dezvoltare pentru anul următor, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Andrian Digolean, consideră că succesele înregistrate de producătorii de vinuri sunt motiv de inspirație și pentru alți potențiali investitori în sectorul vitivinicol.

„Aportul micilor producători de vinuri este unul prețios. Vinurile din R. Moldova au revoluționat în ultimii ani, trecând de la vinuri exportate în vrac la cele de calitate, dezvoltând Indicații Geografice Protejate, soiuri autohtone și noi stiluri de vinuri apreciate cu mii de medalii. Ministerul va susține în continuare dezvoltarea micilor producători de vinuri prin politicile de subvenționare”, a declarat oficialul.

Asociația a fost înființată de nouă vinificatori în anul 2010, iar în prezent numără circa 60 de membri. Pentru a îmbunătăți procesul de producere și a spori calitatea vinurilor, micii producători beneficiază de suportul Oficiului Național al Viei și Vinului și de granturi oferite de USAID.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării