main logo
3559

Impozitul privat, 1% din valoarea de achiziţie a bunurilor supuse privatizării

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2019, aprobat de Guvern în această săptămână, prevede perceperea impozitului privat la efectuarea tranzacţiilor cu bunuri proprietate publică în procesul de privatizare.

Impozitul din valoarea de achiziţie a bunurilor supuse privatizăriiImpozitul din valoarea de achiziţie a bunurilor supuse privatizării

Supuse impozitului privat sunt bunurile proprietate publică, inclusiv acţiunile, transmite Știri.md cu referire la IPN

Cota impozitului privat va alcătui 1% din valoarea de achiziţie a bunurilor proprietate publică supuse privatizării. Impozitul se achită până la semnarea contractului de vânzare-cumpărare şi se virează la bugetul de stat sau la bugetul local, în funcţie de apartenenţa bunului, transmite IPN.

Nu se achită impozit privat în cazul primirii gratuite în proprietate privată a bunurilor proprietate publică de către persoane fizice rezidente care nu desfăşoară activitate de întreprinzător. De asemenea, se scutesc de plata impozitului privat copiii orfani şi copiii de la casele de copii şi orfelinate.

În cazul ruperii contractului de vânzare-cumpărare, din cauza neexecutării sau executării necorespunzătoare a obligaţiilor asumate de cumpărător, sumele plătite în calitate de impozit privat nu se restituie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării