29 iul, 2020 12:17
107
0

Implementarea Acordului de Asociere: UE va acorda suport Guvernului

29 iul, 2020 12:17
107
0

Uniunea Europeană va acorda suport Guvernului Republicii Moldova în pregătirea proiectelor de investiții pentru implementarea Acordului de Asociere.

Implementarea Acordului de Asociere: UE va acorda suport Guvernului

Susţinerea se încadrează în programul de asistență tehnică „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în identificarea și pregătirea proiectelor aferente implementării Acordului de Asociere R. Moldova - UE”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

„Contractul în valoare de 5,932 milioane de euro va fi implementat de consorțiul format din DT Global IDEV Europe, S.L. și Four Assist selectat urmare a licitației derulate de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova”, indică Ministerul Finanţelor.

Proiectul are drept obiectiv consolidarea competențelor autorităților naționale în pregătirea proiectelor, asigurând în același timp complementaritatea între punerea în aplicare a Acordului de Asociere și asistența externă.

Printre componentele proiectului se numără consolidarea sistemului național de coordonare a asistenței externe şi a capacității autorității naționale de coordonare a asistenței externe în monitorizarea proiectelor în derulare și prioritizarea proiectelor noi de investiții; consolidarea capacităților instituțiilor naționale în ceea ce privește identificarea, formularea, gestionarea, monitorizarea și evaluarea proiectelor finanțate din surse externe; elaborarea și punerea în aplicare a unei liste de proiecte de investiții viabile din punct de vedere financiar.

Proiectul va fi implementat începând cu 1 septembrie 2020, pe o perioada de cinci ani. Beneficiarii proiectului sunt Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și ministerele de ramură.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter