2 iunie, 12:35
230
0
ÎMM din Moldova își vor putea digitaliza procesele de business
2 iunie, 12:35
230
0

Întreprinderile mici şi mijlocii (ÎMM) din Moldova vor putea primi 20 mil. lei pentru dezvoltarea instrumentelor de comerţ electronic.

Foto: economica.net

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, acest lucru este prevăzut de noul program de suport pentru ÎMM, care a fost lansat în ajun, transmite Știri.md

Acest instrument de susţinere va ajuta producătorii autohtoni să-şi digitalizeze procesele de business şi să vândă produsele sau serviciile pe platforme online.

Ministrul Sergiu Railean a mulţumit Organizaţiei pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) pentru că "în termeni restrânşi a reuşit să elaboreze acest program şi să identifice resursele financiare necesare pentru a oferi o soluţie oamenilor de afaceri afectaţi de restricţionarea comerţului pe durata crizei pandemice".

Potrivit directorului ODIMM, Iulia Costin, programul are drept scop acordarea suportului întreprinderilor în crearea de pagini web, magazine online, dar şi oferirea de granturi pentru achiziţionarea de tehnologii şi soluţii digitale.

"Cel puţin 100 de beneficiari ai programului vor primi un "voucher" în valoare maximă de 30 mii lei pentru accesarea serviciilor de consultanţă şi mentorat în vederea dezvoltării propriei pagini web, setării pe pagini de socializare, elaborării profilului online şi realizării descrierilor companiilor şi produselor. De asemenea, antreprenorii vor beneficia de suport financiar în valoare de 150 mii lei pentru achiziţionarea de echipamente şi softuri în scopul introducerii noilor tehnologii în contextul digitalizării IMM şi eliminării sau minimizării riscurilor impuse de piaţă pentru cel puţin 20 de întreprinderi", a menţionat Iulia Costin.

Pentru a putea obţine acest suport, solicitantul trebuie să fie o entitate juridică, înregistrată conform Legii cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii, să demonstreze necesitatea digitalizării şi impactul asupra afacerii, să îşi desfăşoare activitatea pe teritoriul Republicii Moldova şi să deţină produse sau servicii rezultate din propria activitate antreprenorială.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter