main logo
1496

Ieftinirea luminii, amânată de la o zi la alta: ANRE nu a primit cereri

Ieftinirea luminii se amână de la o zi la alta. După ce luni a promis că reducerea tarifului va fi decisă marți, ieri vicepremierul Andrei Spînu spunea că se va întâmpla până la sfârșitul săptămânii.

Ieftinirea luminii, amânată de la o zi la alta: ANRE nu a primit cereriFoto: tv8.md

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a declarat pentru TV8 că Premier Energy și FEE-Nord nu au trimis încă solicitări de micșorare a tarifului, transmite Știri.md.

Deși au trecut două zile de la decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, prin care se dispunea modificarea tarifului la energia electrică, responsabilii de la Agenția pentru Reglementare în Energetică declară că nu au primit încă nicio cerere în acest sens din partea FEE-Nord sau Premier Energy.

Informația a fost confirmată pentru TV8 de purtătoarea de cuvânt a ANRE. Și asta pentru că abia în această seară au fost semnate contractele cu Energocom privind livrarea curentului electric, ne-au spus responsabilii de la furnizorii de curent electric. Am sunat și la Energocom, pentru a afla de ce procesul se tergiversează, dar ni s-a spus doar că, pentru a obține un răspuns, trebuie să trimitem o solicitare cu toate întrebările. Asta deși, la un briefing de luni, Andrei Spînu a declarat că, în două zile, prețul la curent va fi micșorat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării