278
0
Hotărârea privind producătorii energiei verde, expediată spre publicare
278
0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a expediat pentru publicare în Monitorul Oficial hotărârea ce vizează aprobarea tarifelor fixe și prețurilor plafon la energia electrică produsă din surse regenerabile de energie de către producătorii care vor obține statutul de producător eligibil în anul 2020.

ANRE va asigura, după publicarea hotărârii, recepționarea cererilor potențialilor producători eligibili de energie electrică din surse regenerabile, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Acest lucru va avea loc cu respectarea tuturor recomandărilor Comisiei pentru situații excepționale și a deciziilor aferente gradului de alertă „Cod roșu” la nivel național, având în vedere situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19.

Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat, în luna februarie a acestui an, valori ale prețurilor și tarifelor fixe la energia electrică produsă din resurse regenerabile după cum urmează: instalațiile fotovoltaice – 1,88 lei/kWh, instalațiile eoliene – 1,55 lei/kWh, instalațiile hidroelectrice – 0,97 lei/kWh, instalațiile de cogenerare pe biogaz – 1,84 lei/kWh și instalațiile de cogenerare pe biomasă solidă – 1,96 lei/kWh.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter