main logo
876

Harunjen: De ce se tergiversează investigarea furtului miliardului

În cazul fraudei bancare au fost deschise peste 180 de dosare penale. Multe dintre acestea deja sunt în instanță și urmează să fie pronunțate deciziile.

Harunjen: De ce se tergiversează investigarea furtului miliardului

Declarația îi aparține procurorului general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, și a fost făcută în cadrul audierii raportului de activitate a Procuraturii Generale pentru anul 2017, scrie Agora.

În context, Harunjen a adăugat că examinarea niciunui caz nu este tergiversată.

„Tergiversarea înseamnă tărăgănare intenționată. Nu se tergiversează niciun caz ce intră în domeniul de competență a Procuraturii Generale. Furtul miliardului este acea masă de cauze penale care pune cea mai mare presiune pe procurori. Nu veți găsi un dosar penal care este tergiversat. Investigarea unei cauze cere foarte mult timp, mijloace și concentrare. Am spus și repet - atunci când anumite acțiuni intră în jurisdicția altui stat, atunci când avem jurisdicții din zone off-shore atunci suntem într-o imposibilitate de a face față imediat acțiunilor. Știți că frauda bancară are multe tangențe cu alte fraude - spălătoria rusească”, a declarat Harunjen.

Procurorul general a mai adăugat că în cadrul investigațiilor efectuate de procurori și în prezent sunt descoperite fraude.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării