main logo
3049

Haosul Air Moldova: Alte zboruri, anulate. Compania riscă faliment

Air Moldova anulează pe bandă rulantă mai multe zboruri planificate pentru ziua de vineri, 10 martie.

Haosul Air Moldova: Alte zboruri, anulate. Compania riscă faliment

De dimineață a fost anulat zborul spre Dusseldorf, Germania, de la 05:30. La fel, a fost anulat zborul spre Bologna, Italia, la ora 12:50, dar și cursa spre Istanbul, Turcia, de la ora 14:45, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Preliminar, a fost anulat și zborul de sâmbătă, 11 martie, spre Varșovia, Polonia.

Între timp, și câteva curse spre Republica Moldova au fost anulate de companie. Este vorba de zborul din Tbilisi, Georgia, planificat pentru ora 03:40.

La fel, zborul de seară din Istanbul, planificat la ora 18:45, nu va fi efectuat, mai anunță Air Moldova.

Anterior, compania a precizat că există o deficiență de flotă, două dintre aeronave fiind indisponibile, a treia fiind la deservire tehnică planificată și obligatorie.

Experții estimează că datoriile companiei aeriene se cifrează, în prezent, la două miliarde de lei.

Air Moldova este la cel mai înalt grad de risc financiar, declara anterior Autoritatea Aeronautică Civilă, confruntându-se cu probleme de stabilitate financiară și un potențial risc de insolvabilitate, fiind necesar de a începe imediat un proces de management al riscului şi de a urmări îndeaproape toate aspectele de interes și de a se folosi un instrument de evaluare şi/sau un instrument de supraveghere continuă a acestuia pentru a identifica în continuare acțiunile ulterioare.

Air Moldova a fost privatizată în toamna anului 2018 cu 50 de milioane de lei, de Civil Aviation Group, o companie fondată de doi moldoveni și compania românească Blue Air. Ultima se va retrage, însă, la nici un an de la privatizare în condiții suspecte, cota de 49% fiind preluată de Dzintars Pomers din Letonia.

Valoarea tranzacției depășea 1,2 miliarde de lei (circa 61,5 milioane de euro), dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezentând datoriile companiei Air Moldova, pe care investitorul s-a obligat să le achite în decurs de trei ani.

În prezent, Air Moldova ar fi controlată de fugarul Ilan Șor prin companii interpuse.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării