main logo
690

Guvernul vrea împrumuturi pentru un proiect de eficiență energetică

Guvernul Republicii Moldova intenţionează să primească 75 mil. euro pentru implementarea unui proiect de eficienţă energetică cu o durată de cinci ani - 2022-2025.

Guvernul vrea împrumuturi pentru un proiect de eficiență energetică

Surse din cadrul Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale au relatat pentru Infotag că pentru discuţii publice angajaţii au pregătit un proiect de decret guvernamental corespunzător, transmite Știri.md.

Potrivit interlocutorului agenţiei din Minister, Guvernul mizează să primească un împrumut pentru implementarea proiectului de la două bănci internaţionale care sunt investitori instituţionali în Republica Moldova: Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare - 30 mil. euro, Banca Europeană de Investiţii - 30 mil. euro, Comisia Europeană - 15 mil. euro.

Se presupune că principala categorie care va beneficia de resurse în cadrul acestui proiect în valoare de 75 mil. de euro vor fi instituţiile medicale republicane şi municipale, şcolile, grădiniţele şi alte instituţii sociale.

Se propune implementarea proiectului în două etape.

În timpul primului, instituţiile statului vor fi supuse restaurării şi modernizării, pentru care sunt planificate cheltuieli de aproximativ 45 mil. euro.

În a doua etapă, vor fi implementate proiecte ale autorităţilor locale cu un buget total de 30 mil. euro.

Conform informaţiilor preliminare din partea creditorilor, se preconizează că efectul anual al proiectului va ajunge la 5,2 mil. euro pe an.

Perioada de rambursare este de puţin peste 15 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării