main logo
1086

Guvernul va vinde 51% din Moldtelecom și 100% din rețelele electrice

În şedinţa din 11 februarie 2019, Guvernul a operat mai multe modificări în programul de privatizare, astfel încât în scurt timp ar putea fi expuse la mezat compania Moldtelecom şi întreprinderile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice.

Guvernul va vinde 51% din Moldtelecom și 100% din rețelele electriceGuvernul va vinde 51% din Moldtelecom și 100% din rețelele electrice

Din nota de argumentare la decizia de modificare a Hotărârii Guvernului cu privire la măsurile de realizare a Legii din 2007 privind administrarea şi deetatizarea proprietății publice putem deduce că pe lângă excluderea din programul de privatizare a 24 de întreprinderi și active ale statului au fost operate și alte modificări, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com

Cum se toacă sute de milioane

De exemplu în lista bunurilor ce urmează a fi privatizate a fost inclus un pachet de 51% din acțiunile societății Moldtelecom, unde statul deține 100%.

Vladimir Baldovici, şeful Agenției Proprietății Publice nu a oferit o explicație clară a acestei modificări nici în nota de argumentare și nici în şedinţa de guvern, susţinând că acestea au fost necesare pentru a concretiza "datele care identifică bunurile proprietate de stat supuse privatizări".

Mai mult! Aflat în vizită electorală la Moldtelecom, liderul democrat Vladimir Plahotniuc, a evitat să vorbească despre privatizarea întreprinderii, care de câţiva ani se află în scădere abruptă a veniturilor şi profitului şi dacă 10 ani în urmă valora mai mult de jumătate de miliard de euro, acum de cinci ori mai puţin.

Pe lângă Moldtelecom în programul de privatizare au fost incluse și două noi întreprinderi de stat formate după reorganizarea/fuzionarea RED Nord-Vest şi RED Nord. E vorba de RED Nord şi FEE Nord din Bălţi. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării