main logo
2425

Guvernul va aloca încă 380 milioane de lei pentru reparația drumurilor

Guvernul va aloca suplimentar 380 milioane de lei pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor publice naţionale în anul 2024.

Guvernul va aloca încă 380 milioane de lei pentru reparația drumurilorImagine simbol

Serviciul de presă al Guvernului a comunicat agenţiei Infotag că, în cadrul şedinţei de miercuri, Cabinetul de miniştri a aprobat amendamentele la Programul de alocare a Fondului rutier, transmite Știri.md.

Modificările prevăd redistribuirea resurselor disponibile în Fondul rutier şi adăugarea a 380 de milioane de lei pentru a optimiza utilizarea fondurilor şi a asigura finalizarea la timp a lucrărilor de reparaţie. În plus, 150 de milioane de lei vor fi alocate pentru repararea unui număr de drumuri regionale cu o lungime totală de aproximativ 150 de kilometri, care necesită intervenţii urgente.

"În ultimii trei ani, am reuşit să reparăm 700 de kilometri de drumuri. Acesta este un record absolut pentru ţara noastră, dar nu este suficient. (...). Acum vom aloca primele 150 de milioane de lei, dar planificăm să reabilităm cel puţin 300 de kilometri de drumuri regionale în perioada următoare, adică în 2024-2025. Planul nostru este ca, în următorii ani, să reabilităm încă aproximativ 700 de kilometri de drumuri la nivel naţional", a declarat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

După rectificarea bugetară, Fondul Rutier are un buget total planificat de peste 2,2 miliarde de lei. În prezent, Administraţia de Stat a Drumurilor este responsabilă de 5.970 de kilometri de drumuri.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării