24 oct, 2019 14:41
627
0
Guvernul caută soluții pentru a reduce povara furtului miliardului
24 oct, 2019 14:41
627
0

Guvernul caută soluţii pentru a diminua povara aşa-zisei "legi a miliardului", care presupune transferul în datoria publică a circa 13,5 mlrd. lei, acordate celor trei bănci în proces de lichidare sub garanţia Guvernului.

Foto: știri.md

Despre aceasta a anunţat, miercuri, prim-ministrul Maia Sandu, în cadrul unei conferinţe de presă, după şedinţa de Guvern, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, şefa Cabinetului de Miniştri a menţionat că autorităţile vor să "diminueze povara datoriei publice formată ca urmare a furtului bancar" până când Procuratura Generală şi Agenţia Recuperare Bunurilor Infracţionale vor returna banii furaţi".

"Agenţia susţine că au fost arestaţi peste 1 miliard de lei, cu toate acestea, fondurile pot fi transferate la bugetul de stat doar în baza unei hotărâri judecătoreşti. Deocamdată, procesul în instanţele de judecată este dificil, întrucât, acestea trebuie reformate mai întâi", a spus premierul.

Potrivit ei, Fondul Monetar Internaţional nu susţine abrogarea proiectului de lege, deoarece este preocupat de decapitalizarea Băncii Naţionale a Moldovei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter