544
2
Guvernul a aprobat un program de reparaţie a drumurilor
544
2

Programul de reparație a drumurilor publice naționale și locale, elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, a fost aprobat miercuri de Guvern.

Foto: moldpres.md

Pentru realizarea acestuia, Legea bugetului de stat prevede alocarea unei sume totale de circa 1,4 miliarde de lei, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Programul a fost elaborat în temeiul Legii bugetului de stat pe anul 2020 și include două subprograme. Subprogramul de reparație a drumurilor publice naționale, pentru implementarea căruia vor fi alocați 250 milioane de lei, prevede efectuarea reparației capitale a 86,3 km de drumuri. Iar pentru subprogramul de reparație și întreținere periodică a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor au fost distribuite peste 1,1 mlrd de lei. 

Activitățile planificate în cadrul acestui subprogram presupun îmbunătățirea a 906 km de drumuri din circa 900 localități din ţară, sectoarele fiind selectate conform propunerilor Autorităților Publice Locale de nivelul I.

Programul de reparație a drumurilor publice naționale are la bază proiectele prioritare incluse în Strategia de transport și logistică pentru anii 2013-2020, drumuri din rețeaua prioritară care nu fac parte din rețele internaționale și pentru care anterior a fost dezvoltată documentația de proiect.

Pentru determinarea volumului alocațiilor au fost utilizați coeficienți în funcție de numărul populației primăriei/comunei. La selectarea sectoarelor de drum, prioritate vor avea sectoarele care asigură conexiunea cu instituțiile de menire social-culturală (școli, grădinițe, instituții medicale etc), conexiunea cu agenți economici care oferă servicii populației, accesul de la rețeaua drumurilor publice spre localități etc. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter