main logo
412

Guvernator: Investitorii au interes pentru acțiunile băncilor din Moldova

Banca Naţională a Moldovei (BNM) constată un anumit interes al investitorilor de a cumpăra activele băncilor moldoveneşti.

Armașu: Investitorii au interes pentru acțiunile băncilor din Moldova

Potrivit Infotag, întrebat de corespondentul revistei "Profit" dacă există în prezent solicitări ale investitorilor de a primi permisiunea prealabilă pentru achiziţionarea activelor băncilor, guvernatorul BNM, Octavian Armaşu, a spus că, "în urma reformelor semnificative din ultimii ani în sistemul bancar, s-a manifestat un anumit interes de investire în capitalul băncilor din Republica Moldova", transmite Știri.md.

"Intenţia de cumpărare a acţiunilor băncii în mărimi ce ating şi depăşesc nivelul deţinerii calificate (care este de 1% în capitalul social al băncii) a fost manifestată de către mai mulţi investitori, persoane fizice şi juridice - atât investitori financiari (de portofoliu, care au investiţii în diverse domenii), cât şi investitori strategici (ale căror afaceri principale sunt în sectorul financiar), inclusiv bănci", a declarat guvernatorul BNM.

Potrivit lui, BNM a recepţionat cereri de achiziţii pentru deţineri calificate de diverse mărimi - de 1%, 5%, 20%, inclusiv pentru achiziţia deţinerilor de control în capitalul băncilor moldoveneşti.

Armaşu a remarcat că, în prezent, autoritatea de reglementare se află în proces de examinare a câteva solicitări de acordare a aprobărilor prealabile pentru achiziţia de deţineri calificate în bănci.

"Persoanele care au înaintat aceste cereri intenţionează să dobândească deţineri de control în capitalul unor bănci", a conchis guvernatorul BNM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării