main logo
1217

Grup de lucru pentru identificarea soluțiilor la problemele agricultorilor

Un grup de lucru responsabil de identificarea soluțiilor pentru problemele agricultorilor a fost constituit la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Grup de lucru pentru a identifica soluții la problemele agricultorilor

Accentul va fi pus pe crearea unui produs nou de creditare pentru sectorul agricol. Valoarea propusă pentru credit este de două milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la IPN

Potrivit vicepremierului Vladimir Bolea, se întreprind măsurile necesare pentru a sprijin agricultorii aflați în dificultate. În opinia sa, pentru agricultorii micro și mici trebuie să existe un produs specific. „Ținând cont de situația agriculturii, că poartă un caracter sezonier, vom crea un produs care să corespundă întru totul cerințelor și necesităților agriculturii din Republica Moldova. Trebuie să lucrăm la el împreună cu băncile”, a mai spus ministrul agriculturii.

Serghei Ivanov, membru al Consiliului de Administrare „Forța Fermierilor”, producător agricol din raionul Fălești, a declarat că în ceea ce ține de creditul de 500 de milioane de lei, acesta urmează să fie garantat de stat din 1 martie pentru întreprinzătorii micro. Astăzi s-au discutat alte probleme, cum ar fi majorarea acestui plafon pentru agricultorii mici. ODA urmează să definitiveze un regulament în acest sens, care va fi prezentat băncilor.

Sergiu Stefanco, agricultor din raionul Căușeni, a menționat că pentru presă că încă este prematur de spus că s-a ajuns la un numitor comun, însă au avut loc discuții cu reprezentanții mai multor instituții de stat. „Mâine urmează să ave o ședință cu reprezentanții băncilor să vedem dacă acceptă propunerile”, a menționat Sergiu Stefanco.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării