main logo
856

Gazul și energia electrică s-ar putea scumpi

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică împreună cu reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional au discutat despre scumpirea gazului și energiei electrice.

Gazul și energia electrică s-ar putea scumpi

Întrevederea a avut loc marţi, iar părţile au vorbit şi despre impactul acestor modificări de preț asupra consumatorilor finali, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md.

Potrivit unor surse din cadrul ANRE, ajustările despre care se vorbeşte în comunicatul de presă al instituţiei, înseamnă scumpirea gazului şi a energiei electrice. 

Preţurile ar putea reveni la cele de până la ieftinire sau vor fi chiar mai mari. Recent, şeful statului Igor Dodon a declarat că tariful la gaz ar putea crește cu 35 de procente.

Ultima ieftinire a gazelor naturale, cu peste 20 la sută, a avut loc în luna martie 2018, în urma unei solicitări în acest sens a fostului Guvern, condus de democratul Pavel Filip. Mai târziu s-a micşorat şi tariful pentru energia electrică, cu peste 10 la sută. Într-o altă ordine de idei, în viitorul apropiat Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică ar putea fi dată afară din actualul sediu.

Anunțul a fost făcut de directorul general al agenției, Veaceslav Untilă, în cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe. Potrivit acestuia, instituția deja a primit o scrisoare de înștiințare, în care se spune că termenul limită în care trebuie eliberată clădirea este 21 iunie 2020.

Untilă a mai declarat că dintr-un număr total de 200 de angajați au fost reduși 32 de lucrători, marea majoritate din inspectorat. Problema cea mai mare ar fi că Agenția închiriază sediul actual de la un agent economic din spațiul energetic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării