main logo
1129

Gazul scump a provocat un decalaj de casă de 50 de milioane de lei la CET-Nord

Comisia pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița, a decis să oblige Ministerul Muncii și Protecției Sociale să transfere în avans 50 de milioane de lei, din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, către SA CET-Nord.

Gazul scump a provocat un decalaj de casă de 50 milioane lei la CET-Nord

Mijloacele financiare vor fi utilizate în scopul achitării compensațiilor acordate consumatorilor vulnerabili, pentru perioada ianuarie - februarie 2023, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

Potrivit CSE, alocarea în avans se face pentru a acoperi decalajul de casă înregistrat de SA CET-Nord din Bălți în perioada rece a anului.

Întreprinderea CET-Nord va raporta lunar mărimea compensațiilor acordate și va restitui soldul rămas, în cazul în care suma avansului va depăși valoarea totală a compensațiilor acordate.

De notat că CET-Nord din Bălți lucrează doar pe bază de gaz natural, după o modernizare amplă efectuată în anii trecuți.

Totodată, CSE a mai decis că persoanele care beneficiază de compensații din partea Guvernului la energie electrică și gaze naturale vor primi ajutor suplimentar pentru plata facturilor, în cazul majorării gradului de vulnerabilitate energetică.

Compensațiile suplimentare vor fi achitate retroactiv, de la data înregistrării cererii pe portalul guvernamental compensatii.gov.md.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării