main logo
5663

Gazul s-ar putea ieftini, dar nu la 13 lei. Parlicov: Nu pot promite

Într-o apariție recentă în cadrul emisiunii „Teritoria Svobodi”, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a subliniat că cifrele vehiculate cu privire la reducerea tarifului la gaz sunt estimative și că nu poate face promisiuni definitive.

Gazul s-ar putea ieftini, dar nu la 13 lei. Parlicov: Nu pot promite

„Sunt cifre estimative. Dacă eu ca ministru voi spune că va fi un tarif de 13 lei per metrul cub, atunci toți ar trebui să aștepte acest lucru”, a explicat el, evidențiind complexitatea procesului de stabilire a tarifelor la gaz, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a adus o altă perspectivă în dezbatere, afirmând că pentru a ajunge la un tarif de 13 lei pe metrul cub, prețul de achiziție a gazului trebuie să fie de 350 de dolari. Această declarație a fost însoțită de speculații cu privire la costurile reale ale achiziției de gaz pentru Moldova.

De asemenea, Alexandru Slusari și Sergiu Tofilat au exprimat opinii similare, sugerând că tariful la gaz ar putea fi redus până la 13 lei pe metrul cub. Totuși, Victor Parlicov a menționat că situația reală este mai complexă și în prezent se analizează diferite scenarii și impactul pe care acestea le-ar avea asupra economiei și consumatorilor.

În prezent, tariful la gaz este 18,05 lei metrul cub și s-a redus la începutul lunii iunie de la 29,27 de lei metrul cub.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării