main logo
4493

Gazul din SUA, la preț secret. Ce spune directorul Energocom

Gazul din Statele Unite ale Americii, livrat prin portul grecesc Alexandroupolis a fost procurat la preț secret. Directorul general interimar al Energocom, Victor Bînzari a declarat pentru Unimedia că prețul este unul confidențial.

Gazul din SUA, la preț secret. Ce spune directorul EnergocomFoto: Energocom

„Nu vă pot spune care este prețul, este confidențial și nu îl putem divulga. Este secret comercial. Partenerii nu ne permit să îl divulgăm, dar este unul de piață”, a declarat pentru Unimedia directorul general interimar al Energocom, Victor Bînzari, transmite Știri.md.

Anterior, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că prețul va fi în jurul 30 și ceva de euro pentru un MWh.

„Acum nu pot spune la ce preț pentru că nu este confirmat definitiv, dar îl vom luat sub nivelul DTF. Va fi în jurul 30 și ceva de euro pentru un MWh”, a declarat el.

În primele două zile ale lunii aprilie, consumatorii din Republica Moldova (malul drept al râului Nistru) vor utiliza în gospodăriile lor gaze din Statele Unite ale Americii, livrate prin portul grecesc Alexandroupolis.

 Este vorba despre un volum de testare cu gaze naturale lichefiate (LNG), importate de societatea pe acțiuni Energocom de la compania grecească DEPA și vândute către Moldovagaz.

Statele Unite ale Americii a felicitat Guvernul RM și Energocom pentru prima achiziție de gaz din SUA. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării