main logo
1353

Gavrilița trimite Inspecția Financiară la Apă-Canal

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a venit cu o reacție, după ce Premier Energy a anunțat că mai multe puncte de consum ale S.A. „Apă-Canal Chișinău”, inclusiv sediul administrativ al întreprinderii, vor fi deconectate de la sursa de energie electrică din cauza datoriilor.

Gavrilița trimite Inspecția Financiară la Apă-CanalFoto: Colaj Știri.md

În acest sens, premierul a solicitat autorităților competente să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către Apă-Canal, transmite Știri.md.

„Am aflat cu îngrijorare că există riscul să fie deconectată furnizarea apei către consumatorii din Capitală. Voi solicita autorităților competente, inclusiv Inspecției Financiare, să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către Regia Apă-Canal din subordinea Primăriei Municipiului Chişinău şi cauzele formării datoriilor. 

Municipalitatea trebuie să îşi asume problemele cetățenilor, să găsească soluții la aceste probleme şi nu să caute pe seama cui să pună propriile eşecuri”, a scris Gavrilița pe Facebook. 

Ion Ceban a atenționat în această dimineață că riscul ca orașul să rămână fără apă este foarte mare în continuare.

Ulterior, Premier Energy a anunțat că, începând cu data de 26 ianuarie curent, vor fi operate noi deconectări la mai multe locuri de consum, inclusiv cele în care își are sediul administrativ furnizorul de apă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării