main logo
491

Gavrilița și șefa BERD au vorbit despre proiectele investiţionale

Prim-ministrul Natalia Gavriliţa a avut o întrevedere cu şefa biroului Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în Republica Moldova, Angela Sax.

Gavrilița și șefa BERD au vorbit despre proiectele investiţionale

În cadrul discuției au fost trecute în revistă proiectele investiționale finanțate de BERD, care sunt în derulare în sectorul public, transmite Știri.md.

Este vorba, în special, de proiecte de reabilitare a drumurilor, care se află în faza a IV-a și proiectul de reabilitare a infrastructurii feroviare.

La fel, au fost discutate proiectele legate de eficiența energetică, reabilitarea rețelelor de transport electric și interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România.

Au fost analizate și prevederile viitorului proiect de management al deșeurilor solide care vine să contribuie la îmbunătățirea serviciilor în acest domeniu la nivel național. 

Totodată, s-a convenit ca echipele de la Guvern și de la BERD să revadă conceptele proiectelor și studiile de fezabilitate aferente pentru a putea lua decizii corecte în sensul încheierii unor noi proiecte și acorduri.

Pe final s-au adus în discuție detaliile participării ambelor părți în cadrul Consiliului de Directori a BERD - un eveniment desfășurat online pe parcursul a două zile, care înlocuiește tradiționala vizită de consultare a Consiliului spre sfârșitul strategiei de livrare a BERD în țările de operațiuni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării